Lara Natural Livno: Postupajući tužitelj uputio nalog FUP-u za istražne radnje

TNT GROUP

Krivična prijava koju su građani iz grupe „Zaštitimo izvore Mandeka“ podnijeli prije godinu dana, još uvijek se provjerava u Županjskom tužilaštvu HBŽ.

Podnijeta je protiv svih osoba koje su uključene u dodjelu koncesije firmi Lara natural za istraživanje mineralne sirovine, što je objavljeno u seriji članaka u Žurnalu.

Žurnal je dobio odgovor iz Tužilaštva da se prikupljaju dokazi i saslušavaju svjedoci, te da je postupajući tužitelj uputio nalog FUP-u za istražne radnje.

FUP je dostavio izvješće o poduzetim radnjama, uključujući saslušanje svjedoka i prikupljanje dokaza.

Tužitelj trenutno analizira prikupljene dokaze i nakon toga će odlučiti o daljim koracima, a istovremeno se kontinuirano provode istražne radnje, uključujući saslušanja svjedoka i prikupljanje dokaza.

Gradsko vijeće u Livnu je poništilo zaključak o davanju koncesije za eksploataciju vode tvrtki Dže-Co na lokaciji Poljane u Livnu.

Grupa „Zaštitimo izvore Mandeka“ je nazvala ovo svojom prvom institucionalnom pobjedom i sada je Ministarstvu gospodarstva predloženo raskidanje koncesijskog ugovora sa firmom Lara-natural d.o.o. Livno.

Ministar gospodarstva, Miroslav Jaglica, izjavio je da će Vlada HBŽ uskoro razmotriti ovaj prijedlog.

Analiza objavljena u Žurnalu upozorila je na nepravilnosti vezane za koncesije vode u Livnu, uključujući prijenos koncesije sa firme Dže-Co na firmu Lara-Natural.

(zurnal.info)

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima