Ljubuški u nedjelju domaćin Cheerleading prvenstva Bosne i Hercegovine

TNT GROUP

Državno prvenstvo u cheerleadingu za uzrast kadeta, juniora i seniora bit će održano ove nedjelje 24.ožujka u Gradskoj dvorani u Ljubuškom. Domaćin natjecanja na kojem će sudjelovati više od 1000 natjecatelja a koje počinje u 13.00 sati je Sportski Cheerleading klub Ljubuški, pokrovitelj prvenstva je Grad Ljubuški.

Cheerleading je proistekao iz pratećeg dijela sporta- navijanja, a danas je samostalan sport; posljednjih godina osobito popularan u Hercegovini, prvenstveno zahvaljujući Nikolini Čolak na čiju je inicijativu i pokrenut prvi cheerleading klub u Hercegovini, a koja je danas na čelu Cheerleading saveza BIH koji okuplja 10 članica.

Sportski cheerleading klub Ljubuški djeluje četiri godine i klub je koji od početka osvaja medalje na brojnim natjecanjima, u povodu održavanja prvenstva u programu Radija Ljubuški ugostili smo trenericu u klubu, gore spomenutu Nikolinu Čolak i članice kluba, juniorke Lanu Barišić i Anu Petković.

Trenerica Nikolina Čolak je za naš radio kazala kako ” U Ljubuškom trenutno trenira oko 50 članica, podijeljenih u tri kategorije po uzrastima: mini kadeti, kadeti i juniori od 3 godine do 16 godina, zasad u klubu nemamo dječaka iako je cheerleading otvoren i za njih. Klub se najviše financira iz projekata na koje se prijavljujemo, u samoj organizaciji državnog prvenstva pomogao nam je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić koji je prepoznao naš rad ali prvenstveno naše rezultate jer od prve godine osvajamo medalje za Ljubuški. Prošle godine naš klub je bio viceprvak države, nadamo se dobrom rezultatu i ove godine. Akrobatski dio smo uvježbali, dva puta tjedno imamo treninge u Kulturnom centru a često se djevojke sastaju i same kako bi uvježbale koreografiju. Riječ o velikoj organizaciji jer na prvenstvo dolazi oko 1000 natjecatelja iz 9 gradova.”

Članice kluba , juniorke Lana Barišić i Ana Petković ispričale su nam kako je cheerleading zabavan sport, upoznale nas sa formacijama i ulogama koje imaju pri nastupima a bila je to prilika i da se same okušaju kao radio voditeljice jer su snimile najavni radijski spot za prvenstvo kojeg možete čuti ovdje.

Pri preuzimanju teksta s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

Radio Ljubuški

Objava Ljubuški u nedjelju domaćin Cheerleading prvenstva Bosne i Hercegovine pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.


Izvor: ( radioljubuski.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima