Međugorje: Uvodi se jednosmjeran promet u dijelu Ulice Kraljice Mira

TNT GROUP

Obnova prometnica u središtima Bijakovića i Međugorja završena je u petak.

U sklopu radova koje su izveli djelatnici tvrtke Putovi Grude obnovljeno je 500 metara prometnice u Ulici Kraljice Mira u Bijakovićima, dok je u Međugorju obnovljeno 350 metara prometnice na dionici od kružnog toka do župne crkve sv. Jakova.

Radovi u Biakovićima sastojali su se od uklanjanja postojećeg asfaltnog zastora, finog tamponiranja i ugradnje novog asfaltnog zastora, a u Međugorju je dotrajali asfalt uklonjen i zamijenjen novim na ranije spomenutoj dionici. Također, u sklopu navedenih radova u Međugorju je asfaltirano i nekoliko manjih ulica.

Općina Čitluk navedene radove realizirala je kako bi središta Bijakovića i Međugorja veliki broj hodočasnika, čiji se dolazak uskoro očekuje, dočekala u što boljem svijetu te kako bi razina sigurnosti svih sudionika u prometu bila povećana.

S istim ciljem, u skladu s izmjenama i dopunama Odluke o regulaciji prometa na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići usvojenim na sjednici Općinskog vijeća Čitluk, uvodi se jednosmjerno prometovanje putničkih vozila, vozila čija dužina iznosi manje od 8 m i vozila nosivosti < 3.5 T, na dionici Ulice Kraljice Mira u Bijakovićima i to od južnog raskrižja s ulicom Podbrdo (Plavi križ) do sjevernog parkinga za autobuse – okretište Dom (kod sale) u razdoblju od 1.4. – do 1.11. tekuće godine.

Budući da je Općina Čitluk provela zakonom propisane procedure za odabir izvođače radova i s istim potpisala ugovore, u predstojećem razdoblju nastavit će se realizacija projekata usmjerenih na poboljšanje prometne infrastrukture, priopćila je Općina Čitluk.

Međugorje: Uvodi se jednosmjeran promet u dijelu Ulice Kraljice Mira

Međugorje: Uvodi se jednosmjeran promet u dijelu Ulice Kraljice Mira

Post Međugorje: Uvodi se jednosmjeran promet u dijelu Ulice Kraljice Mira je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima