Mihaela Buntić zauzela treće mjesto na Prvenstvu BiH

TNT GROUP

Šahovska Unija Bosne i Hercegovine i Šahovski savez Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa klubovima „Željezničar“ Sarajevo i „Vogošća“, organizovali su 24. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine od 23. do 26. svibnja 2024. godine. Takmičenje je održano u Hotelu „Saraj“ Sarajevo uz učešće članova Šahovskog kluba Brotnjo.

Tempo igre je bio 60 minuta po igraču, a parovi su određeni po Bergerovom sistemu. Prvenstvu su prisustvovali najbolje plasirani igrači iz Bosne i Hercegovine koji su se kvalifikovali kroz pojedinačna prvenstva Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Šahovskog saveza Republike Srpske i Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Takmičenje se održavalo u sedam uzrasnih kategorija: do 8, 10, 12, 14, 16, 18 i 20 godina, podijeljenih u muške i ženske grupe, ukupno 14 grupa.

Od 129 učesnika, 54 su bila iz Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, 50 iz Šahovskog saveza Republike Srpske i 25 iz Šahovskog saveza Herceg-Bosne.
Šahovski klub “Brotnjo” Čitluk je osvojio jednu medalju – Mihaela Buntić je osvojila 3. mjesto u kategoriji žena do 14 godina. Klub je imao ukupno 6 predstavnika na Prvenstvu, uključujući i Ivana Ćorića koji je zauzeo odlično 4. mjesto u kategoriji “M10”.

Rezultati članova Šahovskog kluba “Brotnjo” Čitluk:
• Ivan Anđelo Jerković – 8. mjesto u kategoriji muškaraca do 8 godina
• Luka Bevanda – 10. mjesto u kategoriji muškaraca do 8 godina
• Ivan Ćorič – 4. mjesto u kategoriji muškaraca do 10 godina
• Mihaela Buntić – 3. mjesto u kategoriji žena do 14 godina
• Ana Ostojić – 6. mjesto u kategoriji žena do 18 godina
• Stipe Čuvalo – 7. mjesto u kategoriji muškaraca do 20 godina.

Foto: Citluk.ba/arhivska fotografija

The post Mihaela Buntić osvojila treće mjesto na Prvenstvu BiH appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima