Milas: Središnji državni ured surađuje sa svim županijama i općinama na značajnim projektima

TNT GROUP

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH, danas su posjetili općinu Čitluk. Današnji posjet općini Čitluk je u sklopu trodnevnog radnog posjeta predstavnika Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji, a domaćin sastanka u Čitluku bio je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Uz načelnika Radišića s državnim tajnikom Milasom i savjetnicom Ćorić o dosadašnjoj suradnji, projektima koji su u fazi realizacije, budućim projektima i prilikama koje se pružaju za daljnju suradnju, razgovarali su Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Slaven Markota, šef Odjeljenja za lokalno-ekonomski razvoj u službi Ureda načelnika i Ante Ćorić, ravnatelj JP Broting. U razgovorima o mogućnostima za suradnju u budućem razdoblju istaknuta je najava preporuke otvaranja pregovora BiH s Europskom unijom.

Tijekom sastanka posebno su istaknuti projekt izgradnje zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk i projekt izgradnje sportske dvorane Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, čiju je realizaciju podržao i Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sudionici sastanka posjetili su dva spomenuta gradilišta.

U izjavi za novinare nakon uvodnog dijela sastanka, načelnik općine Čitluk Marin Radišić kazao je kako su predstavnici Općine Čitluk, uz razgovore o dosadašnjoj suradnji, zahvalili na iskazanoj potpori, te da je na sastanku razgovarano o budućim projektima.

Naravno nama je cilj stvoriti ovdje što bolje uvjete za život, kako bi na ovim prostorima ostajali ljudi. Mnogo nam znači potpora od Republike Hrvatske i Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ne samo financijska, nego i ostala potpora koju imamo, a nije zanemariva ni potpora koju ćemo, nadam se uskoro, imati u pristupnim pregovorima za ulazak u Europsku uniju. Na tom putu moramo slijediti primjer Republike Hrvatske, koja uz sve već rečeno, pomaže i daje značajnu potporu BiH – kazao je načelnik Radišić.

Milas: Središnji državni ured surađuje sa svim županijama i općinama na značajnim projektima

Na sastanak u Čitluku, koji je prethodio obilasku gradilišta zgrade Kulturno-informativnog centra Čitluk i gradilišta srednjoškolske sportske dvorane, osvrnuo se i gospodin Milas kazavši:

Izuzetno mi je drago da sam danas u Čitluku, jednoj od najrazvijenijih općina u BiH, u Brotnju iz kojeg, koliko čitam i koliko vidim, narod ne odlazi, nego dapače, u Brotnju se ostaje. Ovaj kraj ima prelijepu, Bogom danu prirodu, vinograde, slatko grožđe, iznimno dobro vino, no prije svega ovaj kraj ima odlične ljude, a to je ono najvažnije. Kada čovjek oko sebe ima dobe ljude, dobar narod, znanstvenike, sportaše, mlade, onda ima sve. Središnji državni ured, kao i sa svim općinama, kao i sa svim županijama BiH gdje žive Hrvati, tako i sa općinom Čitluk surađuje na nekoliko projekata. Načelnik je spomenuo, radi se o školskoj sportskoj dvorani i radi se o Kulturno-informativnom centru. Radi se o onome što je potrebno mladima. Cilj nam je da mladi ostanu i da imaju uvjete, da im se stvore prilike kako bi u svom razvoju dosegli sve ono što je potrebno djetetu, mladom čovjeku, da danas-sutra bude osoba koja će kroz proces obrazovanja i kroz odrastanje steći sve potrebne vještine i mogućnosti da bude koristan sebi, svojoj obitelji i svojoj okolini. To nam je, rekao bih, jedan od temeljnih zadataka, da omogućimo mladima da ostanu ondje gdje su rođeni. Nastavit ćemo tu politiku i dalje. Imamo s kime raditi i surađivati. Imamo naše sunarodnjake zahvaljujući kojima realiziramo projekte na dobrobit cijele BiH.

Načelnik Radišić i državni tajnik Milas u svojim su se izjavama također osvrnuli na najavljenu preporuku otvaranja pregovaračkog procesa, ocijenivši kako pristupanje Europskoj uniji otvara dodatne mogućnosti za cijelu BiH u svim područjima života.

Milas: Središnji državni ured surađuje sa svim županijama i općinama na značajnim projektima

The post Milas: Središnji državni ured surađuje sa svim županijama i općinama na značajnim projektima appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima