Milas u radnom posjetu BiH, sutra će posjetiti i Tomislavgrad

TNT GROUP

Od 19. do 21. ožujka državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u radnom je posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će u sedam gradova i mjesta obići hrvatsku zajednicu.

Državni tajnik Zvonko Milas posjet započinje u Bugojnu, gdje je danas položio vijenac na Gradskom groblju Sultanovići, nakon čega je nazočio  sv. misi u 11.00 sati u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog.

Nakon toga Milas je u Uskoplju obišao radove na izgradnji Hrvatskog doma u Uskoplju i radova na igralištu HNK Sloga.

Državni tajnik potom odlazi u Vitez gdje će, u prostorijama Konzulata RH u Vitezu (Franšizni centar), s početkom u 17.00 sati, biti održano Svečano potpisivanje Ugovora za projekte od strateškog interesa za Hrvate izvan RH: “Obnova Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku”; “Temelj za ostanak Hrvata u Fojnici i Bosni i Hercegovini – izgradnja osnovne škole s predškolskom ustanovom i sportskom dvoranom u Fojnici” – Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”, Gojevići – Fojnica; “Dogradnja i opremanje Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić- dvije lamele“ Nova Bila, Travnik.

Istoga dana državni tajnik će u Novoj Biloj, u 20.00 sati, u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila, otvoriti manifestaciju “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”.

U srijedu, 20. ožujka, Milas će se u Kupresu susresti s načelnikom općine Kupres Zdravkom Miočem, nakon čega će u 9.45 sati uslijediti obilazak zgrade dječjeg vrtića/školske dvorane koje sufinancira Vlada RH.

Zatim će u Tomislavgradu, u 11.30, u Domu zdravlja Tomislavgrad, državni tajnik otvoriti novoobnovljene prostorije Službe za obiteljsku medicinu.

U četvrtak, 21. ožujka, u 9.30 sati, u Livnu će se državni tajnik Milas sastati s gradonačelnikom Darkom Čondrićem, nakon čega će obići projekte koji se sufinanciraju sredstvima Vlade RH: igralište NK Troglav 1918 i dječji vrtić “Pčelica”, priopćeno je iz ureda državnoga tajnika.

Objava Milas u radnom posjetu BiH, sutra će posjetiti i Tomislavgrad pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima