Ministrica Pozder posjetila Posušje i Ljubuški

TNT GROUP

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder boravila je u Ljubuškom i Posušju gdje je održala sastanke sa službenicima, ali i predstavnicima nevladinog sektora i gospodarstvenicima.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma su priopćili da je ministrica razgovarala s predstavnicima „Ljubuški Outdoor Festivala“. Ovaj festival je skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim se povezuje i revitalizira kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta u paraglidingu, trčanju, biciklizmu i trail stazama koje povezuje rijeku Trebižat i dva prirodna bisera, vodopade Kravicu i Koćušu. Ova ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala. Festival promovira sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju.

Ova inovativna manifestacija je dobar primjer kako se može poticati i promovirati razvoj aktivnog destinacijskog turizma. Ljubuški je odličan primjer da se to može i da se prirodni i povijesni potencijali mogu iskoristiti za turistički razvoj. Tisuću prijavljenih sudionika i sudionica, od kojih čak 400 dječaka i djevojčica, garancija su da će o prirodi i njenoj zaštiti i promociji imati i ima tko mariti, rekla je ministrica Pozder.

Ministrica Pozder posjetila Posušje i Ljubuški

Pozder u Ljubuškom (Foto: Vlada FBiH)

U priopćenju Ministarstva, također je istaknuto da je važno promovirati maslinovo ulje, njegove nutritivne i zdravstvene vrijednosti, a razgovarano je i planiranim aktivnostima koje se odnose na zaštitu brenda hercegovačkih ulja koja su relativno nedavno ponovo zasjala na uljaraskoj svjetskoj sceni, ali i dominiraju na natjecanjima.

Ministrica Pozder je boravila i u Posušju gdje se u Vladi Županije Zapadnohercegovačke sastala s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimirom Širićem.

Na ovom sastanku je razgovarano o zakonskim inicijativama i projektima koji mogu poboljšati turizam i okoliš u lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Obišli su i gradski park ”Pluća grada” u koji se kontinuirano ulaže i gdje se na skoro pet hektara borove šume smjestila i očuvala prava prirodna oaza, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Objava Ministrica Pozder posjetila Posušje i Ljubuški pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima