Mjesne zajednice Grljevići i Vitina u zajedničkom projektu

TNT GROUP

U Gradskoj vijećnici Grada Ljubuškog održan je panel u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, bila je to prilika za susret predstavnika mjesnih zajednica sa područja Grada Ljubuškog, razmjenu iskustava i ideja ali i za predstavljanje primjera dobre prakse međusobne suradnje i provedbe projekata.

Jedan od takvih primjera je zajednička suradnja Mjesnih zajednica Vitina i Grljevići koje zajednički provode projekt saniranja i proširenja ceste koja ih povezuje, riječ je o 8 kilometara ceste koju planiraju proširiti i asfaltirati na širinu od 6 metara.

“Projekt je započeo prošle godine sanacijom postojeće lokalne ceste na granici Vitine i Grljevića u dužini od 1560 m2 širine 6 metara , a sada radimo na nastavku radova na dionici prema središtu Grljevića. Uz sredstva koje je osigurao Grad Ljubuški i Zapadnohercegovačka županija, na prigodnoj donatorskoj večeri prikupljen je dodatni iznos za radove na realizaciji ovog projekta, a donacije još uvijek pristižu” kazao je za Radio Ljubuški Mario Kordić predsjednik MZ Grljevići.

“U cijelu aktivnost uključili su se i naši mladi koji su i organizirali donatorsku večer, zadovoljni smo odazivom, ljudi nam se i dalje javljaju i žele sudjelovati, prošle godine smo proširili i cestu prema Lipnu zajedno sa mještanima Lipna, kao i put prema Borajni, slijedeće što buduće planiramo je proširenje puta prema Rasnom. Podršku u ovim aktivnostima uz sredstva naših sumještana i donatora, daju nam grad i županija.” ističe.

Stojan Boras predsjednik MZ Vitina pozitivnom je ocijenio zajedničku suradnju između ove dvije zajednice ” Prezadovoljni smo našom suradnjom sa Grljevićima, rezultati su vidljivi. ” ističe i projekte u svojoj mjesnoj zajednici “Najveći projekt u našoj mjesnoj zajednici trenutno je zamjena vanjske rasvjete, izvršili smo zamjenu po zaseocima, ostaje nam zamjena u samoj Vitini, riječ je o preko 200 rasvjetnih tijela, velika su to ulaganja. To nam je jedan od većih projekata kojeg realiziramo u u suradnji sa gradom, ove sitne projekte na kojima radimo svakodnevno i ne navodim .”

Radio Ljubuški

Objava Mjesne zajednice Grljevići i Vitina u zajedničkom projektu pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima