Mostar u partnerstvu sa Općinom Konavle ostvaruje projekt vrijedan 208 884 eura.

TNT GROUP

Svečanost dodjele 88 ugovora o finansiranju u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u iznosu od 4.2 miliona eura održana je jučer u Mostaru.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske Šime Erlić dodijelio je ugovore korisnicima, uz prisustvo premijerke Hercegovačko-neretvanske županije Marije Buhač i domaćina svečanosti, gradonačelnika Mostara dr. Marija Kordića.

U sklopu Programa prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu odobreno je finansiranje investicijskog projekta ‘Zajedno za Zeleni razvoj’ koji Grad Mostar realizira u saradnji s općinom Konavle. Vrijednost projekta je 208.884 eura.

„Republika Hrvatska se kao i do sada pokazala kao veliki prijatelj i partner BiH na putu ka Evropskoj uniji, pa i kroz ovakve aktivnosti zajedničkog rada na evropskim projektima. Svi znate koliko to znači za BiH, koliko smo svi zajedno veseli zbog pristupnih pregovora ka EU, jer znamo koliko će BiH imati koristi od toga, kako kroz usklađivanje pravnih normativa, tako i kroz povlačenje evropskih sredstava radi infrastrukturnog napretka prema nivou EU, gdje svi želimo biti zajedno. Stoga, za sve nas, pored finansijskih sredstava, važno je i iskustvo i saradnja“, naglasio je gradonačelnik dr. Kordić.

Cilj Programa je jačanje prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz ekonomsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja, te podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Izvor: ( www.mostar.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima