Mostarac koji je već bio poznat policiji predan Tužiteljstvu HNŽ zbog krađe kipa iz parka

TNT GROUP

Nakon provedene kriminalističke istrage u Policijskoj upravi Mostar večeras je u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije predan Mostarac, D.P. (46) koji je sinoć oko 20 sati uhićen zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Bruce Lee-ja iz Velikog parka u Mostaru, piše Avaz.

Prema saznanjima Avaza, riječ je o Danijelu Prći, koji već duže vrijeme je poznat policiji zbog dilanja droge i razbojništava.

Prce je prije četiri godine uhapšen u akciji Federalne uprave policije (FUP) kada je kod njega pronađeno oko 120 grama heroina, dio toga pripremljen za prodaju. Bio je također na Interpolovoj potjernici zbog zloupotrebe opojnih droga, a tražilo ga je i hrvatsko pravosuđe. Također, zbog razbojništava u Mostaru 2011. godine je osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine i četiri mjeseca, te je više puta priveden zbog droge.

Da li je Prce sam u noći s 2. na 3. ožujka nepoznatim alatom sječivo postolje na kojem se nalazio kip filmske legende i majstora borilačkih vještina, pokazat će istraga. Prema neslužbenim informacijama, istražiteljima je rekao da je sam izvršio “akciju”, tvrdeći da je kip Bruce Lee-a natovario u građevinska kolica koja je, navodno, našao ispred istoimenog ugostiteljskog objekta. Prema informacijama Avaza, tokom dana je privedena jedna osoba kao mogući saučesnik.

Prema nezvaničnim informacijama, kip je prenesen iz parka u ruiniranu zgradu “Staklene banke”, gdje je bio izrezan na dijelove, a policija ga je pronašla u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara.

S obzirom da je cijela priča o krađi kipa Bruce Lee-a, koji je izrađen od bronze, podigla veliku prašinu u javnosti u gotovo cijeloj regiji, Prce i, eventualno, njegovi pomagači imali su problem prlikom prodaje otkupljivačima sekundarnih sirovina.

Podsjetimo, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije jutros su naveli da je krađa kipa izazvala zabrinutost i osudu javnosti iz cijele regije.

“Kriminalistička istraga je bila komplicirana iz više razloga, a pogotovo što u parku nema videonadzora. Uprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći predmetni kip, koji je oštećen”, naveli su iz MUP-a HNŽ.

Kip je umjetničko djelo Ivana Fijolića, a postavljen je u parku Zrinjevac 2005. godine, kao ideja „Urbanog pokreta Mostar“. Nedugo nakon postavljanja kip je bio oskrnavljen i uklonjen iz parka u skladište Javnog poduzeća „Parkovi“ Mostar. U park je ponovo postavljen 2013. godine.

POZNATO TKO JE UKRAO KIP IZ PARKA Mostarac odranije poznat policiji predan Tužiteljstvu HNŽ Dnevni.ba.

Izvor: ( dnevni.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima