MUP HBŽ: Neprimjerena smrt lovca prouzrokovana nehatom, pronađeno beživotno tijelo

TNT GROUP

Nakon tragičnog stradanja u lovu Drage Krište – Trge, izvješće o ovome nesretnom događaju objavio je i MUP Hercegbosanske županije:

Dana, 8.6. 2024 godine u 8:20 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da se duži vremenski periodu na mobitel ne javlja lovac D.K. (r. 1963.) iz Tomislavgrada. S prijavom su upoznati djelatnici GSS Tomislavgrad, koji su uspjeli oko 9:20 sati locirati signal mobitela na lokalitetu Kovač planina iznad mjesta Eminovo Selo, općina Tomislavgrad, nakon čega je pronađeno beživotno tijelo D.K.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici PP Tomislavgrad, te osigurali mjesto događaja do dolaska djelatnika PU Tomislavgrad, dežurnog županijskog tužitelja i dežurnog liječnika DZ Tomislavgrada, koji je izvršio vanjski pregled tijela te tom prilikom utvrdio da je smrt nastupila nasilnim putem.

U 16:30 sati u prostorije MUP-a HBŽ na kriminalističku obradu sproveden je D.Z. (r. 1980.) iz Tomislavgrada zbog postojanja osnova sumnje da je prilikom lova usmrtio D.K. iz lovačkog naoružanja marke „Crvena Zastava“ call. 8,57 mm, nakon čega je u 17:45 sati lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Prouzrokovanje smrti iz nehata“ iz čl. 168 KZ F BiH.

Po završetku očevida tijelo smrtno stradale osobe prevezeno je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu gdje je obavljena obdukcija, nakon čega je tijelo predano obitelji.

 

Objava MUP HBŽ: Pronađeno beživotno tijelo lovca, smrt prouzrokovana nehatom pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima