MUP-ovi Federacije BiH raspisuju konkurse za zapošljavanje novih službenika

TNT GROUP

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak je u utorak održao sastanak sa županijskim ministrima unutarnjih poslova i predstavnicima županijskih ministarstava unutarnjih poslova, na kojem su jednoglasno usvojeni brojni zaključci.

Ministar Isak i županijski ministri unutarnjih poslova zahtijevaju od Vijeća ministara BiH da hitno izmijeni Pravilnik o dodjeli ugovora u oblasti obrane i sigurnosti.

Izmjene su tražene zbog problema u postupku javnih nabavki policijskih uniformi u FBiH. Zaključeno je da će ministar Isak i županijski ministri unutarnjih poslova poslati zajedničko pismo Vijeću ministara BiH povodom toga.

Županijski ministri su jednoglasno podržali apeliranje na Vladu FBiH da poveća kapacitete Policijske akademije FMUP-a i donese novi Pravilnik o unutarnjoj organizaciji FMUP-a kako bi se poboljšao sustav osnovne policijske obuke u FBiH.

Također je jednoglasno odlučeno da se dužina osnovne policijske obuke ne mijenja dok policija ima potrebu za prijemom novih službenika kako bi se očuvao stabilan sigurnosni sustav FBiH.

Ministri unutarnjih poslova su se složili da se izmijeni Pravilnik o uniformama kako bi kadeti nosili iste uniforme kao i policijski službenici u FBiH.

Kadeti će nositi oznake Federalnog MOI i Policijske akademije FMUP-a tokom obuke, a uniforme će koristiti i nakon završetka obuke, ali s oznakama policijskih organa kako bi se uštedjelo u proračunima ministarstava unutarnjih poslova.

Također je odlučeno da sva ministarstva bez odlaganja raspisuju natječaje za prijem novih službenika kako bi se riješio nedostatak kadrova u policiji, te da se intenziviraju specijalističke obuke policijskih službenika na Policijskoj akademiji FMUP.

Ministri unutarnjih poslova će zatražiti izmjene Zakona o prekršajima i donošenje Zakona o probacijskoj službi FBiH, kao i hitno mišljenje o Pravilniku o zdravstvenoj sposobnosti policijskih službenika.

Na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, odlučeno je da se zatraži certificiranje policijskih službenika u vezi postupanja prema maloljetnicima.

Federalno MOI će odgovoriti na upite županijskih ministarstava unutarnjih poslova u vezi Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi u FBiH.

Sastanku su prisustvovali ministri unutarnjih poslova iz županija i ovlašteni službenici Federalnog MOI.

Originalni članak: MUP-ovi raspisuju natječaje za prijem novih službenika prvi put viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima