Načelnik Ante Begić preuzeo milijunske ugovore iz Programa prekogranične suradnje RH i BiH za partnerski projekt Općine Posušje i Grada Velike Gorice u Mostaru

TNT GROUP

U Mostaru je u ponedjeljak održana dodjela 88 ugovora o finansiranju u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u vrijednosti od 4.2 milijuna eura.

„Dodijeljeno je 88 ugovora općinama, gradovima, udruženjima, organizacijama, crkvama, kao i župama i mnogim drugima sa područja BiH i Republike Hrvatske koji su udružili snage kako bi radili na kulturnim, obrazovnim, sportskim i drugim projektima s ciljem jačanja saradnje i stvaranja dodatne vrijednosti za sve stanovnike BiH i Republike Hrvatske u pograničnom području“, istaknuo je hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić prije dodjele ugovora.

Hrvatska vlada sprovodi ovaj program od 2021. godine i ministra Erlića raduje činjenica da svake godine ima sve više prijava, ističući da je ove godine prijavljeno preko 300 aplikanata. „Radi se o 4.2 milijuna eura sredstava koja će biti dodijeljena, a počelo se sa skromnih 800 000 eura 2021.“, podsjetio je ministar Erlić, obećavši da će se program i ubuduće povećavati.

Vrijedi napomenuti da je Općini Posušje i Gradu Velika Gorica odobren projekt za unaprjeđenje lokalne infrastrukture, izgradnju igrališta, povećanje energetske efikasnosti i opremanje parkova u centrima Velike Gorice i Posušja vrijedan 79.100,00 eura.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i državni sekretar za Hrvate izvan RH Zvonko Milas su uručili ugovore, a partneri su ih preuzeli načelnik općine Posušje Ante Begić.

Cilj programa je jačanje prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz ekonomsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja, kao i pružanje podrške Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovom povratku i ostanku, te očuvanju njihove pune ravnopravnosti.

Objava U Mostaru dodijeljeni milijunski ugovori iz Programa prekogranične suradnje RH i BiH: Ugovore za partnerski projekt Općine Posušje i Grada Velike Gorice preuzeo načelnik Ante Begić pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima