Nastavljeni radovi na nacionalnom spomeniku Stari grad Ljubuški – u Ljubuškom potpisan ugovor

TNT GROUP

Danas je u prostorijama Gradske uprave u Ljubuškom potpisan ugovor između grada Ljubuškog i tvrtke Građevinar Fajić doo Mostar o Zaštiti nacionalnog spomenika Stari grad Ljubuški u vrijednosti 149.682,78 KM. Ugovor su potpisali gradonačelnik grada Ljubuški Vedran Markotić i direktor tvrtke Fajić doo Mostar Ekrem Maksumić. Predmet tog ugovora je restauracija/konzervacija, odnosno nastavak građevinskih radova, na nacionalnom spomeniku Stari grad Ljubuški.

Gradonačelnik Markotić je u kratkoj izjavi za Radio Ljubuški izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, a radovi će, kako je naglasio, biti gotovi do početka ljeta.

„Izuzetno mi je drago da nastavljamo suradnju s tvrtkom Fajić doo Mostar koji su odabrani kao najpovoljniji ponuđač za nastavak građevinskih radova, na nacionalnom spomeniku Stari grad Ljubuški. Radi se o obnovi i restauraciji Bedema 4 koji gleda na naš grad Ljubuški. Radovi bi trebali biti završeni do početka ljeta i mi smo prezadovoljni suradnjom s ovom firmom te mislim da su rezultati njihovog rada i ulaganja grada Ljubuškog, uz pomoć Federalnih ministarstava kulture i sporta i prostornog uređenja, vidljivi svim našim sugrađanima. Dakle nakon bedema 4 i 5, središnje Branič kule, središnje kule Herceguša i bedema 8, 9 i 10, sada ćemo obnoviti Bedem 4. Zahvalio bih se i INTERREG projektu prekogranične suradnje preko kojeg smo uspjeli dobiti dio sredstava za dosadašnje radove. Mi smo, skupa s našim partnerima iz Hrvatske i Crne Gore, aplicirali kod INTERREG-a za nastavak ovog projekta te uskoro očekujemo rezultate i nadamo se da ćemo ponovo uspješno proći natječaj i tako nastaviti i uspješno nastaviti i završiti radove na obnovi naše Tvrđave u idućoj godini“, kazao je gradonačelnik Markotić u izjavi za Radio Ljubuški.

Nastavljeni radovi na nacionalnom spomeniku Stari grad Ljubuški – u Ljubuškom potpisan ugovor

Direktor tvrtke Fajić doo Mostar Ekrem Maksumić također je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora kao i suradnjom s gradom Ljubuškim na obnovi Starog grada Ljubuški.

„Mi smo nedavno završili bedem 8, 9 i 10. Prijavili smo se ponovo na natječaj i zaključili ugovor o radovima na Bedemu 4. Uopće ne sumnjam da ćemo uspješno završiti i radove koji su predviđeni ovim ugovorom, a to je naš četvrti ugovor o radovima na našoj Tvrđavi“, kazao je kratko Maksumić. Radio Ljubuški

Radio Ljubuški

Objava U Ljubuškom potpisan ugovor o nastavku radova na nacionalnom spomeniku Stari grad Ljubuški pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima