Nestao kip Bruce Leeja u Mostaru

TNT GROUP

Statua slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Leea iz za sada nepoznatih razloga nestala je iz mostarskog parka Zrinjevac protekle noći.

Ostao je samo stalak, a pored njega, kao što se vidi i na fotografijama, drvena paleta s kotačićima, piše Bljesak.info.

Ovaj portal neslužbeno doznaje da Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao niti Komunalno poduzeće Mostar.

Iz MUP-a HNŽ za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju.

Stanovnici obiteljske kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini kazali su kako je Bruce Lee bio na svom mjestu proteklog dana i da je preko noći jednostavno nestao.

Spomenik junaku mnogih sretnih djetinjstava, žilavom kung fu majstoru – Bruce Leeju, čovjeku koji nije niti Hrvat, niti Bošnjak, a ni Srbin postavljen je u parku Zrinjevac u studenome 2005. godine.

Ideju je “izrodio” dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su nunčake.

Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su vandali oštećivali Leejev kip, umjetničko djelo Ivana Fijolića. Popravak kipa uradio je mostarski akademski kipar Željko Marić. Nakon sedam i po godina Bruce Lee ponovno je vraćen u park.

U srpnju 2003. godine čelnici nevladine udruge “Urbani pokret – Mostar” na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Bruce Lee-ju u Mostaru i pozvali likovne umjetnike da ponude svoja rješenja. Nakon što su je prenijeli lokalni mediji, vijest se munjevito proširila cijelim svijetom, prenijeli su je najveće i najmoćnije medijske kuće.

Objava Nestao kip Bruce Leeja u Mostaru pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

Izvor: ( caportal.net / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima