Neumljanin Ivan Radojević osvojio prvo mjesto u inženjerskim rješenjima na STEM GAMES-u u Umagu

TNT GROUP

STEM Games je jedno od najvećih studentskih natjecanja koje okuplja veliki broj fakulteta iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Ove godine, na natjecanju je sudjelovalo čak 23 fakulteta. Ono što čini STEM Games posebnim je njegova multidisciplinarnost i interaktivni pristup učenju i timskom radu. Sudionici se natječu u raznim disciplinama, uključujući matematiku, fiziku, računarstvo, elektrotehniku, biologiju, kemiju i inženjering.

Ove godine, ispred Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, naš Neumljanin Ivan Radojević i njegovi kolege Emir Agović, Faris Dautović i Tarik Mujkić sa Univerziteta u Sarajevu osvojili su prvo mjesto u disciplini Engineering Arena. Engineering Arena je natjecanje u kojem timovi rade na inženjerskim projektima s ciljem rješavanja stvarnih problema. Ove godine, tema njihovog projekta bila je reciklaža otpada, konkretno reciklaža elektroničkog otpada korištenjem mehaničkih postupaka. Natjecanje traje nekoliko dana i obično uključuje različite faze, poput dizajniranja, izrade prototipa i prezentiranja projekta.

Važno je naglasiti kreativnost, timski rad i inovativnost kao ključne elemente uspjeha na STEM Gamesu.

“Ponosni smo što imamo Ivana za našeg kolegu i studenta, poručili su s Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Ivanu čestitamo te želimo puno sreće u daljnjim natjecanjima i poslovnim uspjesima.

Objava Neumljaninu Ivanu Radojeviću prvo mjesto iz inženjerskih rješenja na STEM GAMES-u u Umagu pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima