Nove uniforme će prva dobiti policija u Hercegbosanskoj županiji u Federaciji BiH

TNT GROUP

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije će prvi dobiti nove policijske uniforme, nakon što je grupa ponuđača iz Zenice osvojila posao vrijedan 426.940 KM.

Nakon uspješno provedene javne nabavke novih policijskih uniformi za MUP HBŽ-a, odlučeno je da će tvrtke Shot i Zenko iz Zenice realizirati ovaj projekt u skladu s nedavno usvojenom Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi, piše Klix.ba.

Nova Uredba definiše izgled uniformi svih policijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine, a Zenko i Shot će isporučiti radne policijske uniforme u vrijednosti od 354.949 KM, uniforme za specijalnu policiju u vrijednosti od 58.250 KM, kao i poluduboke čizme u vrijednosti od 13.750 KM.

Javna nabavka je bila objavljena 22. siječnja, a MUP-u HBŽ-a su dostavljeni uzorci uniformi s certifikatima institucija te su u ovoj županiji, kako je potvrđeno za Klix, obavljena i laboratorijska ispitivanja materijala u Zagrebu gdje je utvrđeno da zadovoljavaju tehničke zahtjeve.

Tvrtke Zenko i Shot su izrazile zadovoljstvo uspješnim završetkom postupka javne nabavke, ističući važnost ovakvih projekata za lokalno gospodarstvo i sigurnost.

Nove uniforme će biti isporučene u predviđenom roku od 60 dana, te će time pripadnici MUP-a HBŽ-a biti među prvima koji će nositi nove, standardizirane uniforme.

Klix

Izvor: ( livnovine.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima