Obilježavanje 24. godišnjice rada Granične policije BiH

TNT GROUP

Povodom Dana i 24. godišnjice Granične policije Bosne i Hercegovine, ceremonija je održana u Sarajevu 6. lipnja 2024. godine. Ravnatelj Granične policije BiH, Mirko Kuprešaković, i ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić, istakli su važnost postignuća i izazova s kojima se Granična policija suočava.

Kuprešaković je istakao da su aktivnosti na unapređenju rada doprinijele razvoju Granične policije u respektabilnu agenciju, suočavajući se s nedostatkom kadrova koji se pokušava prevazići obukama i novim zapošljavanjima. U protekloj godini, ceremonija polaganja zakletve XI. klase kadeta, kao i u tijeku je procedura za XII. klasu.

Granična policija BiH se suočava s povećanim migracijskim pritiskom, a Kuprešaković je istakao povećanje ilegalnih prelazaka granice organiziranih kriminalnih skupina, ugrožavajući živote policajaca. Ministar Nešić je naglasio dobre rezultate Granične policije i njezinu ulogu u suzbijanju prekograničnog kriminala.

Na svečanosti su dodijeljene pohvale i nagrade istaknutim državnim službenicima te ministarstvima unutarnjih poslova na razini županije. Ravnatelj Kuprešaković uručio je zlatnu plaketu ministru Nešiću za izuzetan doprinos, dok su policijski službenici nagrađeni za hrabrost i rezultate rada.

Svečanost je okupila rukovoditelje organizacijskih jedinica Granične policije BiH, predstavnike međunarodnih organizacija i diplomatska predstavništva u BiH.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima