Objava biračima za predstojeće Izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, za birače s područja Hercegbosanske županije Izbori će se održati u Livnu

TNT GROUP

Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024.  godine donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Na biračkim mjestima u sjedištima diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu izbori će se održati u utorak 16. travnja 2024. i srijedu 17. travnja 2024.  godine u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.

Za birače s područja Hercegbosanske županije Izbori će se održati u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Livnu na adresi: Ulica Župana Želimira br. 19.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJU (ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU.docx (live.com))

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ili nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu u inozemstvu moraju se AKTIVNO REGISTRIRATI – (ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU.docx (live.com))

Birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske NE MORAJU SE AKTIVNO REGISTRIRATI već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.

Zahtjevi za aktivnu registraciju i prethodnu registraciju, upis ili dopunu mogu se podnijeti zaključno do subote 6. travnja 2024. godine.

Uredno i čitko popunjeni i potpisani zahtjevi uz uvid u identifikacijsku ispravu (preporuka hrvatska osobna iskaznica ili putovnica) mogu se predati osobno u konzulatu RH u Livnu, poslati poštom (Trg Žitarnica 1, Livno) ili na e-mail adresu konzulata: krh.livno@mvep.hr

Detaljnije obavijesti  i obrasci dostupni su na stranici: Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske – Obavijest biračima o izborima za zastupnike u Hrvatski sabor (gov.hr)

 

Objava Objava biračima za predstojeće Izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, za birače s područja Hercegbosanske županije Izbori će se održati u Livnu pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima