Objavljen javni konkurs za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkih odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini

TNT GROUP

Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini objavilo je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine. Natječaj je objavljen u dnevnim novinama, na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, te će biti dostupan i na društvenim mrežama gdje je prisutno Središnje izborno povjerenstvo BiH, internet stranicama općina/gradova, odnosno izbornih povjerenstava osnovnih izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini i na oglasnim pločama općina/gradova.

Javni natječaj će ostati otvoren 8 (osam) dana od dana objave na internet stranici www.izbori.ba. Kandidati se mogu prijaviti putem portala e-Izbori i aplikacije „Prijava za rad u biračkim odborima (predsjednici/zamjenici)“ na stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH uz prateće dokaze o ispunjavanju uvjeta.

Kandidat za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora ne smije biti član političke stranke niti obavljati dužnost u tijelima povezanim s političkom strankom i mora obavljati svoje dužnosti na politički nepristran način.

Predsjednik biračkog odbora rukovodi radom odbora, osigurava integritet procesa glasovanja, održava mir i red na biračkom mjestu, određuje dužnosti članovima, popunjava obrasce, rješava pitanja birača, pomaže u procesu glasovanja te evidentira događanja. Zamjenik predsjednika ima iste dužnosti u odsustvu predsjednika. Središnje izborno povjerenstvo angažirat će oko 12.000 predsjednika/zamjenika biračkih odbora putem ovog natječaja.

DOKUMENTI:

Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini

Obrazac za prijavu

Obrazac za izjavu

Aplikacija za prijavu

 

Preuzeto sa stranice: www.izbori.ba

The post Objavljen „Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini“ appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima