Odjel za brak i obitelj MIZ Livno organizuje humanitarni projekat na gradskom trgu u Livnu

TNT GROUP

Livno je u posljednjih nekoliko godina postalo prepoznatljivo po međureligijskim projektima, među kojima se ističe jedan specifičan projekat koji traje već šest godina. Radi se o projektu “Koalicija uvažavanje” u kojem su udružene sve aktivne nevladine organizacije i udruženja koja djeluju u ovoj općini.

Udruženje žena MiZ Livno (odjel za brak i obitelj) je članica ove koalicije od 2018. godine, aktivno učestvujući u svim projektima.

Košarkom za toleranciju je godišnji projekat koji koalicija organizira u lipnju, uključujući takmičenje u uličnoj košarci između košarkaškog kluba iz Livna i korisnika udruge “PUŽ”. Tokom meča, članice Udruženja žena MIZ Livno su zajedno s drugim organizacijama prikupljale novčana sredstva za mladu majku iz Drvara, Anu Gloginja, kojoj je potrebna operacija u Turskoj.

Ovaj humanitarni projekat je podržan od strane sugrađana i gradonačelnika Darka Čondrića, a koordinatorica projekta je novinarka Željka Mihaljević. Muallima Šejla M.K. i muallima Merima Mustafić su dale izjave za medije, dok su sestra Blanka Jeličić i koordinatorica projekta dodale međureligijski momenat.

Projekat je okupio brojne žene koje su pokazale solidarnost i spremnost da pomažu onima u potrebi, što dokazuje sposobnost društva da se solidarizira i uzajamno pomaže. Udruženje žena MIZ Livno aktivno doprinosi lokalnoj zajednici kroz društveno korisne aktivnosti.
Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima