Održan 6. međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore

TNT GROUP

Šahovski klub Brotnjo i Sveučilište Hercegovina danas su bili domaćini 6. Brotnjo opena, međunarodnog šahovskog turnira. Turnir za kadete i juniore održan je na Sveučilištu Hercegovina u Bijakovićima, gdje je nastupilo 138 šahistica i šahista iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Sudionici turnira bili su talentirani šahisti od šest do dvadeset godina te su stoga natjecatelji bili podijeljeni u tri dobne skupine: do 12 godina, od 12 do 16 godina i od 16 do 20 godina.

Nakon sedam odigranih kola po švicarskom sustavu uz tempo 10min.+5sec. po igraču prva mjesta u dobnim kategorijama osvojili su: Andrija Mucaji, Roko Petrić i Slađan Kujačić.

Do 12 godina
1. Andrija Mucaji
2. Lucija Galić
3. Andrija Savić

Od 12 do 16 godina
1. Roko Petrić
2. Tin Maduna
3. Sofija Mimić

Od 16 do 20 godina
1. Slađan Kujačić
2. Karlo Mijić
3. Filip Pehar

Šahovski klub Brotnjo i danas se potvrdio kao dobar organizator, a iz kluba su se osvrnuli na nastupe svojih članova istaknuvši njihove uspjehe.

Iz našeg kluba nastupilo je dvanaest igrača. Ivan Anđelo Jerković osvojio je drugo mjesto u skupini do 8 godina, Ivan Ćorić osvojio je treće mjesto u skupini do 10 godina, a Filip Pehar također je osvojio treće mjesto u skupini od 16 do 20 godina – poručili su iz ŠK Brotnjo uz napomenu kako su za ŠK Brotnjo na turniru također nastupili: Marko Grbavac, Bojan i Luka Bevanda, Andro Bencun, Enzo Šimun Buntić, Mihaela Buntić, Juričić Luka, Ana Ostojić i Stipe Čuvalo.

 

Objavljen je 6. međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore na Sveučilištu Hercegovina.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima