Održan sastanak o organiziranju komemoracije za pripadnike čeških mirovnih snaga

TNT GROUP

Vojni izaslanik Veleposlanstva Češke Republike u BiH Radomir Kuzma danas se sastao s načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem i pomoćnikom Ivicom Šarcem. Razgovarali su o organizaciji komemoracije za trojicu pripadnika čeških mirovnih snaga koji su stradali u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. godine na Tušnici: bojnik Jaromír Nasavrcký (1961.), satnik Rostislav Samec (1961.), i satnik Bohumil Vávrů (1953.).

Planirana komemoracija će se održati 21. lipnja ove godine u Stipanjićima, a prisustvovat će joj suborci i obitelji stradalih čeških mirovnih snaga iz SFOR-a, kao i ministri obrane Jane Černochove i Zukana Heleza, te veleposlanica Martina Mlinarević s članovima veleposlanstva BiH u Pragu.

Nakon komemoracije, zakazan je sastanak s predstavnicima Općine Tomislavgrad. Načelnik Buntić je obećao punu podršku u organizaciji događaja, a gospodin Kuzma je zahvalio Općini Tomislavgrad na njihovom angažmanu u očuvanju spomenika i organizaciji komemoracije.

Općina Tomislavgrad

Objava Održan sastanak na temu organiziranja komemoracije za pripadnike čeških mirovnih snaga prvi put je objavljena na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima