Održan sastanak za organizaciju 4. natjecanja „Tomislavgrad u Domovinskom ratu“

TNT GROUP

U zgradi Općine Tomislavgrad održan je sastanak predstavnika Općine Tomislavgrad, Matice hrvatske, ravnatelja svih osnovnih i srednjih škola s područja naše općine, zajedno s profesorima povijesti iz svih ovih škola. Zajednička tema sastanka bila je priprema i organizacija četvrtoga po redu natjecanja pod nazivom „Tomislavgrad u Domovinskome ratu“.

Natjecanje će, kao i prethodnih godina, biti održano 9. svibnja, u kino-dvorani Kulturno-informativnoga centra, u znak sjećanja na važan događaj koji se dogodio 1991. godine, kada je zaustavljena oklopna kolona JNA iznad Šujice, ali i u znak sjećanja na ostale povijesne događaje koji su uslijedili nakon toga u Domovinskome ratu. Prije samoga natjecanja bit će položen vijenac i upaljene svijeće kod središnjeg spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Tomislavgradu.

Škole će prethodno provesti izbor i formirati ekipu od pet učenika koji će ih predstavljati na ovome natjecanju a predstavnici svih ekipa, zajedno sa svojim voditeljima, u svibnju će posjetiti Središnju Bosnu, na studijskom putovanju vezanom za obranu opstojnosti hrvatskoga naroda i Domovinski rat.

Pokrovitelj događaja je Općina Tomislavgrad.

Općina Tomislavgrad

Objava Održan sastanak za organizaciju 4. natjecanja „Tomislavgrad u Domovinskom ratu“ pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima