Održana 40. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke

TNT GROUP

U srijedu 19. lipnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Ćovića, u Širokom Brijegu je održana 40. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Nacrta Zakona o udrugama u Županiji Zapadnohercegovačkoj te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru, s prijedlogom Vlade za održavanje javne rasprave o istom.

Usvojen Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2025.- 2027. godine

Vlada Županije Zapadnohercegovačke usvojila je Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2025.- 2027. godine i poslala ga Skupštini Županije Zapadnohercegovačke.

Uredba donesena na sjednici Vlade

Vlada je donijela Uredbu o kriterijima za procjenu vrijednosti oduzete imovine.

Odluke donesene na sjednici Vlade

Vlada je donijela Odluku o odobravanju isplate sredstava Edukacijsko – rehabilitacijskom centru za djecu, mlade i odrasle osobe Bučine Ljubuški utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Ovom Odlukom odobrava se isplata sredstava u iznosu od 75.000,00 KM za potporu rada navedene ustanove.

Odluku o isplati sredstava s pozicije “Tekući prijenosi knjižnicama” utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, kojom se odobrava isplata u ukupnom iznosu od 120.000,00 KM. Navedena sredstva se raspodjeljuju u iznosu po 30.000,00 KM, u svrhu sufinanciranja djelatnosti za koju su osnovane, sljedećim javnim ustanovama: Javna ustanova Narodna knjižnica Široki Brijeg, Javna ustanova Narodna knjižnica Posušje, Javna ustanova “Kulturno – sportski centar” Ljubuški i Javna ustanova “Kulturni dom Antun Branko Šimić” Grude

Odluku o programu zapošljavanja vježbenika u 2024. godini u Županijskim tijelima uprave, Županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima Županije Zapadnohercegovačke. Razlog za donošenje ove Odluke je potreba da se što većem broju mladih osoba omogući osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, te na taj način poboljša njihova konkurentnost i integracija na tržištu rada. Uz korištenje sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje, ovom Odlukom planira se i sufinanciranje plaća vježbenika u iznosu od 80% od osnovne plaće u tijelima uprave Županije Zapadnohercegovačke, kao i korištenje ostalih prava iz radnog odnosa za vrijeme trajanja vježbeničkog staža.

Odluku o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu mjesečne egzistencijalne naknade razvođenim braniteljima za razdoblje srpanj – prosinac 2024. godine, kojom se utvrđuje da će se za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade u navedenom razdoblju i dalje primjenjivati koeficijent 1,40.

Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje člana Upravnog vijeća Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke;

Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje člana Upravnog vijeća Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje;

Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje. Općinsko vijeće Posušje donijelo je 29. travnja 2024. godine Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Srednje strukovne škole Posušje, kojom se u navedenoj školi uvodi zanimanje mehatroničar, u trajanju od četiri godine.

Odluku o davanju suglasnosti na Zaključak o davanju suglasnosti na uvođenje novih zanimanja u Srednjoj školi “Antun Branko Šimić” Grude. Općinsko vijeće Grude donijelo je 9. svibnja 2024. godine Zaključak o davanju suglasnosti na uvođenje novih zanimanja, kojim se u navedenoj školi uvode zanimanja CNC operater u trajanju od tri školske godine i tehničar za mehatroniku u trajanju od četiri školske godine.

Odluku o davanju suglasnosti na Rješenje o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka- zanimanja u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški. Gradsko vijeće Ljubuški donijelo je 7. lipnja 2024. godine Rješenje o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja, kojim se u navedenoj školi uvode zanimanja krojač – šivač i CNC operater u trajanju od tri školske godine.

Post Održana 40. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima