Održana obuka za članove Stožera civilne zaštite u Grudama

TNT GROUP

U Grudama je organizovana obuka za članove Županijskog stožera civilne zaštite i načelnike općinskih/gradskih stožera, u sklopu Uprave civilne zaštite ŽZH.

Tema obuke bila je “Uloga i nadležnosti Stožera civilne zaštite, te rukovođenje i upravljanje akcijama zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih i drugih nesreća”.

Obuku je otvorio Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, ističući važnost obuke i predstavljajući predavače.

Mladen Bošnjak je govorio o “Stožernom upravljanju u kriznim situacijama”, istakavši normativno-pravno uređenje organizovanja i rada Stožera civilne zaštite.

Nihad Hadžić je govorio o “Načinu rada i funkcionisanju Stožera”, te korištenju finansijskih sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća.

Ismet Sendić je predstavio operativno postupanje u nesrećama i traženju međunarodne pomoći, sa osvrtom na Standardnu operativnu proceduru između RH i BiH o pružanju prekogranične pomoći u gašenju požara na otvorenom prostoru.

Održana obuka za članove Stožera civilne zaštite u Grudama

Uprava civilne zaštite ŽZH istakla je da su obuke i osposobljavanje u sistemu zaštite i spašavanja temeljni preduvjet za učinkovito i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja zaštite i spašavanja.

Objava “U Grudama održana obuka za članove Stožera civilne zaštite” prvi put se pojavila na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima