Održane dvije edukacije u Livnu za jačanje kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki

TNT GROUP

 

Istraživanje provedeno od strane Centra za građansku suradnju u suradnji s lokalnim medijima iz 12 općina/gradova HBŽ/K10 i ŽZH/K8 te Stoca i Čapljine istaklo je potrebu za osnaživanjem kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki.

Menadžmenti medija su naglasili potrebu za većim resursima, kapacitetima i izvorima financiranja radi veće neovisnosti i boljeg funkcioniranja, uz potrebu za dodatnim edukacijama za novinare/ke.

Prva edukacija o istraživačkom novinarstvu održana je s predavačem Amarlidom Gutićem iz Žurnala, koji je podijelio svoje bogato iskustvo, nagrade i trikove prikupljanja informacija za istraživačke priče.

U fokusu edukacije bila su istraživačka pitanja, prikupljanje informacija i prezentacija rezultata javnosti, uz primjere iz prakse. Sudionici/ce su aktivno sudjelovali te dijelili svoja iskustva iz novinarstva.

Na drugoj radionici, Mirela Porobić i Tatjana Udovičić su govorile o pisanju projekata za medije i apliciranju na javne pozive, pružajući praktične savjete i primjere.

Sudionici/ce su imali priliku primijeniti stečeno znanje kroz grupni rad na projektima i aplikacijama za trenutno otvorene pozive za medije.

Edukacije su dio projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ kojeg provodi Centar za građansku suradnju uz podršku Nacionalne zaklade za demokraciju (NED).

Održane dvije edukacije u Livnu za jačanje kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki Održane dvije edukacije u Livnu za jačanje kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki Održane dvije edukacije u Livnu za jačanje kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki Održane dvije edukacije u Livnu za jačanje kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki

Izvor: ( livnovine.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima