Oprosti veliki Marijane! Markov sin je pokopan u Vukovaru, a tijelo Nikolinog sina nikad nije pronađeno.

TNT GROUP

Vijest o smrti hrvatskog branitelja Marijana Živkovića u petak u Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana potresla je Vukovarce, branitelje i stradalnike širom Domovine. Imenovani je imao 85 godina.

Ponosni otac dva poginula hrvatska branitelja Marka i Nikole bio je Marijan Živković. Postao je poznat javnosti nakon razbijanja ćirilične ploče u Vukovaru, za što je bio suđen. Postupak je obustavljen 2019. godine.

“Sada od mene traže da se na sudu izjasnim jesam li lud ili pametan. Ako sam lud, žele me smjestiti u ludnicu, a ako sam pametan, poslat će me u zatvor. Neka me zatvore, bit ću bliži svojim sinovima. Ćirilica je ubila moje sinove. Na granatama su bila ćirilična slova. Ploče su možda bile zakonite, ali njihovo postavljanje preko noći – nije! To je istina koju ću braniti i sigurno neću popustiti. Sud sada opet traži psihijatrijsko vještačenje, a ja sam normalan čovjek, iako je teško ostati normalan u ovim okolnostima. Znate, moju suprugu i mene život nikada nije mazio”, izjavio je Živković.

Unatoč svemu, imao je brojne srpske prijatelje, što ga još jednom pokazuje kao velikog čovjeka. “Unatoč svemu, ma kako to vama izgledalo, ja sam ostao normalan čovjek. O meni se sada stvorila slika kao o mrzitelju Srba, no to nije istina. Imam srpske prijatelje, s njima se družim, a ne zaboravljam ni 10 tisuća pravoslavnih branitelja.

Unatoč svojim godinama, prema njemu je i sutkinja bila gruba. “Pa meni je sutkinja pred svima rekla da svoju tugu nosim u sebi i da se s mrtvim sinovima ne razmahujem na sudu! Postoje neke stvari koje naše institucije i čelni ljudi jednostavno ne žele čuti. Jer svaki naš jecaj i svaka naša suza podsjetnik su na ono što su Srbi učinili u ratu. Zato se od nas očekuje da gutamo te suze.”

Nažalost, tijelo njegovog mlađeg sina Nikole još nije pronađeno kako bi bilo dostojno pokopano, a čika Marijan, kako su ga mnogi s ljubavlju i poštovanjem nazivali, nije doživio da, prije vlastite smrti, zapali svijeću na sinovom grobu.

Objava Zbogom veliki Marijane! Sina Marka je pokopao u Vukovaru, a tijelo sina Nikole nikad nije našao pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima