OŠ Vranić kroz projekt „Misli o prirodi“ prikuplja elektronički otpad

TNT GROUP

Osnovna škola Vranić ove školske godine je krenula s projektom  pod nazivom „Misli o prirodi“ kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

Nakon što su realizirali akciju prikupljanja tekstilnog otpada u prvom polugodištu, ovih dana kreću s akcijom prikupljanja elektroničkog i elektronskog otpada. U taj otpad spadaju stari i pokvareni uređaji kao što su mobiteli, računala, printeri, mali kućanski aparti, električni alati…

Akcija traje od petka 15. ožujka i traje do četvrtaka 22. ožujka. „Pozivamo sve da nam se priključe u akciji, donesete eletronički otpad i na taj način pomognete u ovoj akciji. Otpad će se zbrinuti u suradnji s ovlaštenom tvrtkom za zbrinjavanje ove vrste otpada“, kazali su nam iz Osnovne škole Vranić u Posušju. Podršku školi pružaju u ovom projektu ovlašteni operater za upravljanjem elektronskim i elektroničkim otpadom Kim Tec Eko d.o.o. Vitez.

Akcijskim eko planom škole na Vrniću planirane su mnoge aktivnosti. Prikupljanje plastike, stakla i papira radi se kroz cijelu godinu uz podršku J.P. Vodovod Posušje, tvrtke Ladanušić d.o.o, ovlaštenog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom, te tvrtkom Eko život d.o.o. iz Tuzle koji je i osigurao namjenske kante za razdvajanje stakla i plastike. Podršku školi pružaju i ovlašteni operater za upravljanjem elektronskim i elektroničkim otpadom Kim Tec Eko d.o.o. Vitez i tvrtka za zbrinjavanje tekstila Vuprom d.o.o. iz Čitluka.  

Objava OŠ Vranić kroz projekt „Misli o prirodi“ prikuplja elektronički otpad pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima