Osnovan sindikat na Univerzitetu u Mostaru

TNT GROUP

Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak, 17. lipnja na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Na sjednici je, uz podršku svih prisutnih, usvojena Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, prihvaćen je prijedlog Statuta sindikata Sveučilišta u Mostaru, Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj za borbu za prava djelatnika Sveučilišta u Mostaru, stoji u saopćenju nakon sjednice.

Svi zaposlenici Sveučilišta u Mostaru pozvani su da se pridruže novoosnovanom Sindikatu Sveučilišta u Mostaru kako bi zajedno osigurali zakonom garantovana prava i ostvarili ciljeve koji uključuju finansijsku integraciju, izjednačavanje plata na nivou Sveučilišta i izjednačavanje plata sa zaposlenicima na drugim univerzitetima u BiH, te besplatno školovanje za sadašnje i buduće studente.

Na skupštini su podršku osnivanju sindikata Sveučilišta u Mostaru izrazili predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ Josip Milić i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Goran Miličević.

Nakon nedavnog štrajka upozorenja djelatnika Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, zaposlenici mostarskog Sveučilišta su odlučili se za sindikalno udruživanje, uz podršku nekoliko drugih jedinica na Sveučilištu.

Objava Osnovan sindikat na Sveučilištu u Mostaru pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima