Osnovan Sindikat na Univerzitetu u Mostaru

TNT GROUP

Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak, 17. lipnja na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

U toku sjednice, uz podršku svih prisutnih, usvojena je Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, prijedlog Statuta sindikata Sveučilišta u Mostaru, Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj institucionalnog okvira kojim će se djelatnici Sveučilišta u Mostaru moći boriti za svoja prava, navedeno je u priopćenju nakon održane sjednice.

Svi djelatnici Sveučilišta u Mostaru pozvani su da se učlane u novoosnovani Sindikat Sveučilišta u Mostaru kako bi zajedničkim snagama osigurali Zakonom zajamčena prava za sve djelatnike i ispunili primarne ciljeve koji se ogledaju u financijskoj integraciji i ujednačavanju plaća na razini Sveučilišta, ujednačavanju plaća djelatnika Sveučilišta u Mostaru s plaćama djelatnika na ostalim Sveučilištima u Bosni i Hercegovini, te besplatnog studiranja za naše sadašnje i buduće studente u želji da nam djeca ostaju a ne da odlaze,

Skupštini su se obratili predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ Josip Milić i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Goran Miličević i iskazali podršku osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Podsjetimo, na sindikalno udruživanje djelatnici mostarskog Sveučilišta odlučili su se nakon nedavno održanog štrajka upozorenja djelatnika Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, a svoju podršku iskazala im je i nekolicina djelatnika ostalih ustrojbenih jedinica na mostarskom Sveučilištu.

Osnovan Sindikat na Univerzitetu u Mostaru

Post Osnovan Sindikat na Sveučilištu u Mostaru je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima