Osnovnoj školi Kardinala Stepinca dodijeljen prestižni status Super eko škole

TNT GROUP

U hotelu Holiday u Sarajevu, 19. i 20. lipnja, održana je završna konferencija pod nazivom „Tko će sada misliti o prirodi?“ Ovaj skup pružio je jedinstvenu priliku za umrežavanje, razmjenu ideja i zajedničko promišljanje o tome kako možemo nastaviti raditi na zaštiti našeg jedinog doma, planete Zemlje te kako zaštititi prirodu u BiH.

“Misli o prirodi”

Projekt „Misli o prirodi!“ već četiri godine u Bosni i Hercegovini provodi CPCD, a financijski podržava Švedska.

Drugi dan konferencije bio je posvećen školama koje su tijekom protekle školske godine bile uključene u ovaj projekt nastojeći dobiti prestižni certifikat Eko ili Super eko škole, kao najviše kategorije.

Za aktivnosti provedene u području zaštite okoliša, uključenost učenika i djelatnika škole, rad Eko patrole, odgovorno ponašanje prema potrošnji vode i energije, uređenje škole, školskog vrta i dvorišta i druge brojne ocjenjivane aktivnosti, OŠ Kardinala Stepinca u postupku certifikacije dobila je ukupno 88 bodova i na taj način stekla certifikat i status SUPER EKO ŠKOLE.

Dobiveni certifikat potvrđuje da škola implementira najbolje prakse odgoja i obrazovanja za okoliš, otvorena je za suradnju, prepoznatljiva po svom eko angažmanu i kontinuirano promovira brigu o okolišu i kao takva je prepoznata u lokalnoj zajednici.

Dodjela certifikata

Na svečanosti dodjele certifikata sudjelovale su ravnateljica škole Zorica Sentić i članica Eko odbora Sandra Mustapić. Ravnateljica škole sudjelovala je na panel raspravi predstavljajući implementaciju Akcijskoga plana u našoj školi i pozitivne strane sudjelovanja u projektu.

Istaknula je kako škola nastavlja raditi na jačanju ekološke svijesti te kako čuvajući more, šume, zrak, čitavu prirodu oko nas, osiguravamo budućnost i zdravlje nama i našim potomcima.

Sudjelovanje u ovom projektu pokazalo je koliko su važni timski rad, suradnja s lokalnom zajednicom kao i otvorenost škole.

Osnovnoj školi Kardinala Stepinca dodijeljen prestižni status Super eko škole

„Nakon ovako iznimno uspješnog završetka projekta želim posebno zahvaliti svim članovima Eko odbora: eko koordinatorici Zdravki Maslać, učiteljicama Sandri Mustapić i Marijani Šimunović, domaru Luki Martiću, predstavnicima roditelja, Nikoli Prkačinu i Draganu Bogdanoviću, Maji Raguž kao predstavnici lokalnog medija, Slađani Maslać u ulozi kritičkog prijatelja projekta, učenicima Antei Stanković i Antoniju Batinoviću. Hvala svim našim učenicima, ostalim učiteljima i djelatnicima škole koji su bili uključeni u aktivnosti, roditeljima, Općini Neum, osobito Odjelu za projekte Općine Neum, Komunalnom poduzeću Neum i svima koji su se odazvali i dali svoj doprinos da ponosno nosimo status Super eko škole“- poručila je ravnateljica škole.

Objava Osnovnoj školi Kardinala Stepinca dodijeljen prestižni status Super eko škole pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima