Panel o položaju žena u radnom okruženju

TNT GROUP

U petak, 31. svibnja, Udruženje „Novi put“ i Udruga „Pravi put“ održali su panel diskusiju pod nazivom „Žena u radnom okruženju“ u kinodvorani u Posušju s početkom u 18 sati.

Na panelu su izneseni zanimljivi stavovi o položaju žena u javnom i privatnom sektoru, kao i o preprekama i mogućnostima napredovanja u karijeri. Panelistice su se složile da je napredak rezultat uloženog truda te su naglasile da su obitelj postavile kao prioritet u svojim životima. Ana Marija Penava je istakla da je najvažnije biti uspješna direktorica svoje obitelji.

Na panelu su bile prisutne Helena Lončar, Ana Marija Penava, Melita Pezer, Žana Alpeza i Abida Pehlić.

Ravnateljica Federalnog Zavoda za zapošljavanje, Helena Lončar, je podijelila podatke o položaju žena na zavodima za zapošljavanje i istakla važnost podrške obitelji. Melita Pezer, sales manager u tvrtki „MIVIKO“, je istakla važnost upornosti, volje i ambicije za napredovanjem u karijeri. Ana Marija Penava, direktorica Fitness&Health centra TrainWithAMP, je istakla podršku obitelji kao ključni faktor za uspjeh u poslu.

Panel je bio organiziran kako bi se istražila razina diskriminacije žena u radnom okruženju i pronašla rješenja za to. Projekt su podržale Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Udruženje „Novi put“ Mostar i Udruga „Pravi put“ Grude.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima