Pet medalja osvojio AK Brotnjo na Državnom prvenstvu BiH za mlađe juniorke i juniore

TNT GROUP

Proteklog vikenda, 22. i 23. lipnja 2024. godine u Tuzli, organizacijom Atletskog kluba Sloboda-tehnograd, održano je državno pojedinačno prvenstvo BiH za mlađe juniore i juniorke U18. Članovi atletskog kluba Brotnjo nastupili su i na ovom prvenstvu i osvojili su pet novih državnih medalja.

Najuspješnija je bila ženska štafeta 4x100m koja je osvojila naslov prvakinja u sastavu: Darija Martinović, Ana Gakić, Anđela Planinić i Petra Pervan. Viceprvakinje države su postale Petra Pervan u skoku u dalj sa novim osobnim rekordom od 5.37 m i Lucija Lorena Primorac u troskoku. Dva treća mjesta osvojio je naš Luka Kordić u disciplinama skok u dalj i troskok – poručili su iz Atletskog kluba Brotnjo.

Također, iz AK Brotnjo su se osvrnuli u svom priopćenju i na vremenske uvijete te su naveli kako jako nevrijeme nije dozvolilo da se prvog dana održe natjecanja u predviđenim disciplinama. Zbog toga su, u skladu s važećim pravilima, u nedjelju, 23. lipnja prvo održana natjecanja predviđena za subotu 22. lipnja, a zatim i natjecanja u disciplinama predviđenim za drugi dan, što je znatno otežalo nastupe atletičarki i atletičara.

 

The post Pet medalja za AK Brotnjo sa Državnog prvenstva BiH za mlađe juniorke i juniore appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima