Posjeta Veleposlanika Kraljevine Norveške općini Čitluk u Bosni i Hercegovini

TNT GROUP

Danas je veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Nj. E. Olav Reinertsen, zajedno sa svojim timom, posjetio općinu Čitluk i susreo se sa načelnikom Marinom Radišićem.

Načelnik Radišić je organizirao prijem kako bi srdačno dočekao delegaciju predvođenu veleposlanikom Reinertsenom i upoznao goste sa ključnim karakteristikama općine Čitluk, aktivnostima lokalne uprave, kao i istaknutim i trenutno realiziranim projektima.

Fokus današnjeg sastanka bio je na Poslovnoj asocijaciji Norveška – BiH (NBBA), čiju je inicijativu za osnivanje pokrenuo veleposlanik Reinertsen po dolasku u BiH. NBBA okuplja članove i poslovne ljude iz sektora energetike, zelene energije, turizma i drugih oblasti, pružajući platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, te potičući partnerstva, suradnju i nove poslovne mogućnosti.

Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od vodećih investitora u BiH u oblasti zelene energije, što je rezultat dugogodišnjih bilateralnih odnosa i investicija norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih odnosa, već i stvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Uz veleposlanika Reinertsena, posjet općini Čitluk su pratili i njegova supruga Gry Reinertsen, članica Odbora NBBA Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić, te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.

Objava Veleposlanik Kraljevine Norveške u BiH posjetio općinu Čitluk pojavila se prvo na Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima