Posjeta Županiji Zapadnohercegovačkoj od strane Veleposlanika Kraljevine Norveške u BiH, Nj. E. Olav Reinertsen

TNT GROUP

Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Olav Reinertsen, zajedno sa suprugom Gry Reinertsen i suradnicima, danas je posjetio Županiju Zapadnohercegovačku.

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke održan je službeni prijem i radni sastanak sa predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Predragom Čovićem, i njegovim suradnicima. Pored predsjednika Čovića, sastanku su prisustvovali i ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj te predstojnica Ureda predsjednika Iva Milas.

Čović je predstavio gostima osnovne informacije o Županiji Zapadnohercegovačkoj, istaknuvši da naša županija spada među najrazvijenije u Federaciji Bosne i Hercegovine prema statističkim podacima. Poseban naglasak je stavljen na izvozno usmjereno gospodarstvo u Županiji, kao i pozitivne demografske pokazatelje koji su rezultat mjera koje provodi Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Po svom dolasku u Bosnu i Hercegovinu, veleposlanik Reinertsen je inicirao uspostavu Poslovne asocijacije Norveška – BiH NBBA. Predstavio je dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.
NBBA okuplja članove i poslovne ljude iz područja energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je doprinijelo formiranju partnerstava, suradnji i novim poslovnim prilikama. Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u području zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, koji su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH. Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Predsjednik Čović je izjavio da je Županija Zapadnohercegovačka otvorena za sve potencijalne investicije norveških tvrtki na našem području.

Posjeta Županiji Zapadnohercegovačkoj od strane Veleposlanika Kraljevine Norveške u BiH, Nj. E. Olav Reinertsen

U pratnji veleposlanika Reinertsen bila je njegova supruga Gry Reinertsen, također članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za posao Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović.

Nakon sastanka u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, delegacija Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH posjetila je tvrtku TT kabeli d.o.o. Široki Brijeg.

Članak o posjeti Veleposlanika Kraljevine Norveške u BiH, Nj. E. Olava Reinertsena Županiji Zapadnohercegovačkoj po prvi puta je objavljen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima