Posušje: Posebna regulacija saobraćaja povodom Tijelova i Dana branitelja Općine Posušje

TNT GROUP

U četvrtak (30. svibnja) je Dan svehrvatske državnosti koji se obilježava u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Posebno svečano će biti u Posušju gdje se također obilježava Dan branitelja općine Posušje.

Svečanosti će započeti odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem Fenix 72. U 11 sati će biti služena sveta misa za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju, nakon čega će uslijediti svečani mimohod od spomenika fra Grge Martića, preko dvije najduže posuške ulice, do Trga hrvatskih branitelja. Na Trgu hrvatskih branitelja će biti polaganje zajedničkog vijenca pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, te druženje branitelja, uzvanika i gostiju.

Također, tog istog dana, povodom blagdana Tijelova, tradicionalna procesija u župi Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju kreće u 18 sati od groblja Martića Križ, preko ulice Fra Grge Martića i kralja Tomislava do župne crkve u Posušju.

Zbog svečanog mimohoda povodom Dana branitelja i tradicionalne procesije povodom blagdana Tijelova, ulica Fra Grge Martića će biti zatvorena za promet cijeli dan, te se mole vozači da izbjegavaju parkiranje i u Ulici kralja Tomislava kako bi se povorke mogle nesmetano kretati.

Također, na prostoru platoa, odnosno Trga hrvatskih branitelja, tog dana neće biti moguće parkirati vozila.

Posušje: Posebna regulacija saobraćaja povodom Tijelova i Dana branitelja Općine Posušje

Posušje: Posebna regulacija prometa povodom Dana branitelja općine Posušje i blagdana Tijelova prvi put objavljena na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima