Posuški djeca osvojila treće mjesto na državnom takmičenju u sportskim igrama mladih

TNT GROUP

U školi Ivana Mažuranića u Posušju, učenici i učenice 3.e razreda pod nazivom “Baby Lasagne” osvojili su treće mjesto na državnom nivou u sportskim igrama mladih, kategorija “Graničar”.

Put do ovog velikog uspjeha započeo je trodnevnim boravkom u hotelu Hollywood u Sarajevu, gdje su se sa učiteljicom Ivanom Pašalić pripremali za natjecanje. Zahvaljujući posvećenosti učiteljice i entuzijazmu učenika, osvojili su medalje i stvorili uspomene za cijeli život.

Ovo iskustvo obuhvatalo je obilazak glavnog grada, druženje s vršnjacima iz drugih gradova, igre pred publikom i na kraju, stajanje na postolju i osvajanje medalja među više od 50 škola. Ova ekipa je pokazala da zajedničkim radom i vjerom u uspjeh, mogu postići velike stvari.

Pohvale idu i učenici Sabini Bešlić, koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji “Atletika”, kao i učiteljici Ljiljani Pirić koja je podržala djecu iz škole u Rakitnu.

Naš portal je zabilježio neke od najboljih trenutaka sa natjecanja. Sportske igre mladih se održavaju već 14 godina i okupljaju djecu iz cijele BiH pod sloganom “Igre su zakon!”

Posušje.info

Objava Posuški mališani osvojili treće mjesto na državnom natjecanju u sportskim igrama mladih pojavila se prvi puta na Posušje.info.


Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima