Povećanje naknada za obavljanje vojnog roka u Hrvatskoj

TNT GROUP

S početkom 2025. godine, u Hrvatskoj bi se ponovno trebao početi provoditi obavezni vojni rok, tvrdi ministar obrane Ivan Anušić. Godišnje bi oko 15.000 mladih trebalo proći obuku, gdje bi u roku od dva do tri mjeseca naučili osnove, dok se čeka potvrda politike.

Planira se provođenje obaveznog služenja vojnog roka u trajanju od dva do tri mjeseca. Važno je napomenuti da su povećane naknade na 900 eura mjesečno, što će vjerojatno ostati i za vrijeme služenja vojnog roka, objasnio je Anušić, prenosi HRT. Za one koji odbiju obuku postoji alternativno rješenje.

Neka nose grablje, motike ili vreće pri postavljanju nasipa protiv poplava, ali oružje neće morati nositi, ipak moraju odraditi svoju dužnost prema državi, istakao je Anušić. Ministarstvo će provoditi vojnu obuku, dok će dio obuke biti zadatak civilne zaštite, s trajanjem dužim i manje povlasticama.

Kako bi se znali zaštititi u slučaju rizika, kako bi pružili pomoć drugima i sebi, to je suština, kazao je Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite.

Članak o Povećanim naknadama za služenje vojnog roka u Hrvatskoj objavljen je prvi put na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima