Poziv na koncert klasične muzike HKD Napredak Livno

TNT GROUP
HKD Napredak Livno vas poziva na još jedan nevjerojatan događaj u petak, 31.5.2024. godine.
.
U 19 sati, u dvorani glazbene škole Franjo S. Vilhar u Livnu, očekuje vas koncert klasične glazbe pod nazivom Hrvatska Vokalna Lirika.
.

U izvođenju će biti Vedrana Šimić, sopran, uz pratnju na klaviru Milana Lucića.

Dođite i uživajte u djelima poznatih hrvatskih skladatelja poput Ivana pl. Zajca, Jakova Gotovca, Josipa Hatzea i mnogih drugih.
.
Vedrana Šimić je svoje školovanje započela na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kod prof. Paše Gackića, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom prof. Mire Zidarić-Orešković.
.
Svoje umijeće usavršavala je kod talijanskog vokalnog pedagoga Paola De Napolija i prof. Dunje Vejzović. Debitirala je 23.04.2004. u Operi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, nakon čega je ostvarila oko 90 nastupa u toj opernoj kući. Nastupala je i na scenama zagrebačke, riječke, splitske i sarajevske Opere.
.
Trenutno je član Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i HKD Napredak, te vanredni profesor na Univerzitetu u Sarajevu – Muzička akademija, Odsjek za solo pjevanje.
.
Milan Lucić je diplomirao 2007. i magistrirao 2011. na Odsjeku za klavir na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi prof. Svetlane Chlaidze.
.
Doktorirao je 2015. na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, stekavši titulu doktora muzičkih umjetnosti iz područja klavira.
.
Trenutno radi kao viši umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Učestvovao je na majstorskim tečajevima s renomiranim pijanistima i pedagozima kao što su J. Novotny, L. Pogorelić, G. Vidović, E. Tawaststjern, R. Gediga, D. Merlet te ostvario zapažene nastupe na raznim natjecanjima.
.
Vidimo se!
.
Poziv na koncert klasične muzike HKD Napredak Livno

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima