Premijer Nikšić s delegacijom Vlade FBiH posjetio preduzeće „Igman“ u Konjicu: Namjenska industrija ključ razvoja

TNT GROUP

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić sa svojom delegacijom, koja uključuje zamjenika premijera i ministra razvoja, poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića, ministra energije, rudarstva i industrije Vedrana Lakića, te ministra raseljenih osoba i izbjeglica Nerina Dizdara, posjetili su danas privredno društvo “Igman” d.d. Konjic povodom obilježavanja 74. godišnjice postojanja ovog preduzeća.

Tokom posjete, razgovarali su sa generalnim direktorom Đahidom Muratbegovićem, obišli proizvodne pogone namjenske industrije koje posjeduje Federacija, te se informirali o novim tehnologijama koje će poboljšati razvoj i konkurentnost fabrike na tržištu.

Delegacija Vlade će pružati podršku u procesima koji se odvijaju u “Igmanu” kako bi se osiguralo njegovo daljnje napredovanje, modernizacija i unapređenje rada.

Dirketor Muratbegović ističe da je “Igman” Konjic, tijekom svojih 74 godina postojanja, značajan faktor razvoja lokalne zajednice te se nada da će nastaviti sa uspješnim poslovanjem i razvojem.

Obilježavanju godišnjice prisustvovao je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

“Igman” i namjenska industrija su ključni za razvoj Konjica, te Federalna vlada će nastaviti podržavati ovo preduzeće u njihovim naporima za dalji rast i progres.

06.03.2024.

Izvor: ( radiokonjic.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima