Privedene 24 osobe u Mostaru zbog droge

TNT GROUP

Policijski službenici Sektora krim policije (SKP) Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ), uz asistenciju pripadnika MUP-a ŽZH, proveli su od četvrtka 27. do nedjelje 30. lipnja akciju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga na području grada Mostara, a vezano za održavanje raznih manifestacija u ovom gradu.

Ukupno 24 osobe su privedene tokom akcije, saopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Saznalo se da su osobe povezane sa kaznenim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga planirale prisustvo na ovim događajima.

Troje ljudi su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, od kojih su dvoje državljani BiH, a jedan državljanin Hrvatske.

Također, privremeno su oduzeti 10 grama bijele materije, 10 grama biljne materije, neidentificirane gljive, digitalne vage i mobiteli, navodi se u saopćenju.

Osim navedenih, 18 osoba je ispitano zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Među osumnjičenima je jedan državljanin Njemačke, jedan Hrvatske i 16 državljana Bosne i Hercegovine, saopćio je MUP HNŽ-a.

Osim biljne materije, privremeno je oduzeto određenim osobama, dok su tri osobe ispitane kao svjedoci, zaključuje se u saopćenju.

Objava Zbog droge u Mostaru privedene 24 osobe pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima