PROGNOZA vremena za sljedeća četiri dana: U petak oblačno i moguće pljusak, a zatim sunčano uz umjerenu oblačnost

TNT GROUP
U petak 26.4.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U subotu 27.4.2024. u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Bosni rijetko u poslijepodnevnim satima može pasti slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U nedjelju 28.4.2024. u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U ponedjeljak 29.4.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

www.tomislavnews.com  

 

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima