Promocija knjige Ivane Ćurić u Welsu

TNT GROUP

U velikoj dvorani hrvatskog doma Wels, u nedjelju 17. ožujka upriličena je promocija knjiga za djecu i mlade, spisateljice Ivane Ćurić.

Ivana, ne samo da je prvi puta tu u Welsu, nego je ovo i prva promocija knjiga ove tematike i dobne primjerenosti.

„Naime, iseljavanjem stanovništva sve je više mladih obitelji a samim time i djece koji dolaze u tuđinu. Od neizmjerne je važnosti očuvati naš materinji jezik, jer djeca naravno bivaju samim školovanjem podložena njemačkom i tako opće prihvate taj jezik kao svakodnevni. Na nama je da se borimo da ipak naša djeca postanu mali poligloti i sa svojim svakodnevnim njemačkim uporedo uče, upotrebljavaju i tako čuvaju svoj materinji jezik.

Jako smo sretni i zahvalni Ivani sto je došla kod nas, što je prihvatila našu ideju da napravimo tu promociju i tako približimo djeci knjigu, čitanje ali isto tako i djecu, one prijatelje koje su ostavili dolje u domovini. Da i djeca dolje ne vole grašak, da djeci dolje mame svakodnevno napominju zadaću, da su djeca dolje isto imala doticaja sa Koronom ali su se s njom izborili na svoj način…

Bilo je zanimljivo i meni kao profesoru hrvatskog jezika, a vjerujem i Ivani kao spisateljici, gledati djecu poslije promocije kako traže miran kutak kako bi prelistali knjigu i vidjeli što se to još krije unutar korica.

Ne manje važni, bili su i stariji posjetitelji koji su se uspjeli prisjetiti svoga djetinjstva, svojih „Omoljki“ iz sela, koji su čuli onu nikad zaboravljenu ikavicu, govor rodnog kraja, koji sada stoji u koricama zapisan i nose ga sa sobom kući.

Smijeh koji se orio dvoranom, kada su se ljudi prepoznali u pročitanoj priči, bila je najveća nagrada ovog poslijepodneva provedenog u jednom kulturno obrazovnom ozračju.

Od neizmjerne je važnosti ovaj Ivanin posjet nama, za kojeg se nadamo kako nije prvi i posljednji. Već sada se po mojoj glavi motaju nove ideje što i kako napraviti, a Ivana je tu da zajedno realiziramo. Ponosni smo i sretni, zajedno s vama Duvnjacima, što je imamo i što je otvorena za suradnju, pomoć, promociju zavičaja.

Od srca joj se još jednom zahvaljujemo i veselimo se ponovnom susretu. „

Na kraju promocije, svi su imali priliku dobiti potpis od spisateljice kao i fotografiju te tako zaokružiti druženje, za koje su odvojili vrijeme.

Promocija knjige Ivane Ćurić u Welsu

Uprava odbora „Hrvatski dom Wels“ – Ivana Rajić, predstavnik odjela za kulturu

Objava Promocija knjige Ivane Ćurić u Welsu pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima