Proslavljen Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića iz Čitluka

TNT GROUP

Učenici, nastavnici i njihovi gosti obilježili su Dan Osnovne škole fra Didaka Buntića – Čitluk sa posebnom svečanošću na školskoj priredbi, gdje su pokazali svoje talente.

Solisti, orkestar i zbor OŠ fra Didaka Buntića su na početku priredbe odali počast ovom znamenitom franjevcu kroz pjesme i recitale, a zatim su slijedile plesne, dramske i glazbene točke.

Učenici su prikazali potragu za znanjem, ljubav, ljubavne poteškoće, ljubav prema domovini i posvetili su dio programa Ivani Brlić Mažuranić. Glagoljaška sekcija je obilježila 150. obljetnicu Ivane Brlić Mažuranić, dok je Lindjo također bio dio programa.

U publici su mogli vidjeti kako škola obiluje talentima u pjevanju, plesu, glumi, recitaciji i likovnoj umjetnosti, a istaknula se učenica Iva Barbarić koja je osvojila treće mjesto na Županijskom glazbenom festivalu. Učenica Gabrijela Milićević recitirala je pjesmu „Ljubav“ koju je napisala učenica Maja Čečura.

Također, ovogodišnji maturanti su istaknuti kao izvrsni učenici, a Marin Kapular je uručio prigodne darove izvrsnim učenicama: Borni Peharu, Emi Juričić, Klari Juričić, Luciji Prskalo, Tomislavu Gagri, Sari Bradvici i Jeleni Zubac.

Povodom Dana škole, nagrađeni su djelatnici koji su proslavili trideset godina rada, a male darove su primile Božana Bevanda, Milena Vranješ, Angela Dodig, Slađana Pehar, Sonja Prskalo, Dragana Kordić i Renata Prskalo.

Na kraju priredbe, svi su prisutni bili iznenađeni nastupom djelatnika OŠ fra Didaka Buntića koji su otpjevali pjesmu „Tvoja zemlja“ Vice Vukova.

Ovaj članak je objavljen na web stranici Općine Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima