Provala u crkvu na Bijelom brijegu – čin najvećeg svetogrđa

TNT GROUP

Nakon jutrošnje pljačke, teške devastacije i obeščašćenja Crkve sv. Tome Apostola u mostarskom naselju Bijeli brijeg, predsjednica Vlade HNŽ Marija Buhač i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić obišli su crkvene prostorije prema policijskom očevidu. Župnik don Damir Pažin i đakon don Nikola Cvitanović su oko 4:20 probuđeni bukom iz crkvenih prostorija, a njihova hrabra reakcija spriječila je provalnike u krađi skupocjenih misnih predmeta poput oltarskih kaleža iz Svetohraništa.

Dvojica provalnika su pobjegla nakon što je jedan od njih zaprijetio policijom, ostavivši torbu i kantu s ukradenim predmetima. U crkvi je zatečen prizor razbacanih i oštećenih kipova te oskrnavljenog oltara i Svetohraništa.

 

Župnik don Damir je izrazio duboko potresenje nad razbacanim hostijama, nazivajući to najtežim činom svetogrđa. Policija tragala za provalnicima koji su ukrali oko 800 KM donacija katoličke mladeži namijenjenih izgradnji župne crkve.

 

Policija je izuzela materijalne dokaze na mjestu zločina, dok je ministar Marić najavio intenzivnu istragu i vjeruje u brzo uhićenje počinitelja. Predsjednica Vlade Marija Buhač osudila je čin kao svetogrđe i obećala pomoć u obnovi štete.

Večernji.ba

Provala u crkvu na Bijelom brijegu - čin najvećeg svetogrđa
Vrtlarija Šarić Livno

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima