Ručno izrađeni proizvodi žena iz Hercegovine i Podrinja izloženi na sajmu u Međugorju

TNT GROUP

Jučer je održan sajam domaćih i ručno izrađenih proizvoda žena iz Hercegovine i Podrinja ispred muzeja i galerije „Naša Majka“ u Međugorju. Proizvode su izložile poljoprivrednice iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana. Sajam je dio projekta „AveAgri – Unapređenje prilika za zapošljavanje žena kroz suradnju malih poljoprivrednih poduzeća u vlasništvu žena“, koji podržava Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a, a implementira CPCD iz Sarajeva.

Posjetitelji su imali priliku da se upoznaju, probaju i kupe proizvode koji su rezultat mnogo truda, pažnje i ljubavi.

Uz sajam, danas će se održati konferencija u međugorskom hotelu Cesarica na temu „Kako unaprijediti rad poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju“, s ciljem okupljanja žena u poljoprivredi i donositelja odluka kako bi se razgovaralo o izazovima i iskustvima u radu, osnivanju gospodarstava, sudjelovanju na sajmovima i suradnji s institucijama.

Projekt „AveAgri“ ima za cilj osnaživanje žena iz ruralnih područja Hercegovine i Podrinja kroz udruživanje i poticanje osnivanja poljoprivrednih zadruga, uz suradnju proizvođačica, organizacija civilnog društva i institucija.

Objava Domaći i ručno izrađeni proizvodi žena iz Hercegovine i Podrinja predstavljeni na sajmu u Međugorju pojavila se prvo na Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima