Rukovodstvo Skupštine HNK u susretu s ambasadorom Kraljevine Nizozemske Henk van den Dool-om

TNT GROUP

Na sastanku u nastupnoj posjeti, održanom danas u prostorijama Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, predsjedavajući Džafer Alić zajedno sa zamjenicima Tomislavom Martinovićem i Vesnom Saradžić razmijenili su ključne informacije s ambasadorom Kraljevine Nizozemske, Nj.E. Henkom van den Dool-om. Razgovor je obuhvatio pitanja bilateralne saradnje između dvije zemlje, kao i potencijalna područja za unapređenje saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo susretom s rukovodstvom Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona te istakao važnost jačanja veza između Nizozemske i Bosne i Hercegovine. Naglasio je da su dijalog i saradnja ključni za izgradnju stabilnosti i prosperiteta u regiji, te je podržao napore kantonalnih vlasti u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Rukovodstvo Skupštine HNK sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Henk van den Dool-om

Alić, Martinović i Saradžić su istakli važnost ovakvih susreta u jačanju međunarodnih veza i izrazili zahvalnost ambasadoru Henk van den Doolu na podršci i posvećenosti poboljšanju saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Nizozemske, posebno u vezi s Evropskim putem Bosne i Hercegovine. Istakli su potrebu za širom saradnjom, posebno u sektoru poljoprivrede, kako bi se primijenila znanja i iskustva iz Kraljevine Nizozemske u domaćoj poljoprivredi.

Ambasador Henk van den Dool također je izrazio spremnost Kraljevine Nizozemske da podrži inicijative koje doprinose održivom razvoju Hercegovačko-neretvanskog kantona, ističući važnost jačanja saradnje u oblasti poljoprivrede, korištenja poljoprivrednih resursa i budućeg privrednog rasta.

Nakon konstruktivnog razgovora, predsjedavajući Alić istakao je važnost međunarodne podrške u jačanju regionalne saradnje te izrazio spremnost za daljnje aktivno sudjelovanje u promociji dijaloga i zajedničkih interesa.

radiokonjic.ba/skupstinahnk.ba

06.03.2024.

Izvor: ( radiokonjic.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima