Sajam domaćih i ručno rađenih proizvoda održat će se u Međugorju

TNT GROUP

Drago nam je najaviti da će se u okviru projekta AveAgri, u srijedu, 19.06.2024. godine s početkom u 14 sati, na platou ispred Galerije „Naša Majka“ u Međugorju održati sajam na kojem će poljoprivrednice iz Čitluka, Čapljine, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Vlasenice i Skelana predstaviti svoje proizvode koje su sa mnogo ljubavi i truda pripremile.

Centar sajma je promocija domaćih i ručno rađenih proizvoda, kao i povezivanje žena koje se bave poljoprivredom. Ovo je samo jedna od aktivnosti planiranih u sklopu projekta AveAgri – koji podržava Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a (US Department of State), a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva.

Cilj projekta je osnaživanje žena iz ruralnih područja Hercegovine i Podrinja, kroz udruživanje kako bi zajedno djelovale na tržištu i poticale osnivanje poljoprivrednih zadruga.

Ključna komponenta ovog projekta je suradnja između poljoprivrednica, organizacija civilnog društva i institucija.

Nakon sajma, u četvrtak, 20.06.2024. s početkom u 9 sati, održat će se konferencija u Hotelu Cesarica u Međugorju pod nazivom Kako razvijati kapacitete poljoprivrednica u Hercegovini i Podrinju, koja će okupiti poljoprivrednice i donositelje odluka kako bi se raspravljalo o izazovima i iskustvima u radu, osnivanju obiteljskih gospodarstava, sudjelovanju na sajmovima te suradnji sa institucijama i vlastima.

Objava Sajma domaćih i ručno rađenih proizvoda održat će se u Međugorju prvi put je prikazana na stranici Općine Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima