Sastanak ‘koalicije protiv Čovića’ u Tomislavgradu

TNT GROUP

Danas je u Tomislavgradu održan sastanak predsjednika HNP-a, HDZ-a 1990, HSS BiH, novoosnovane stranke HDS-a te Čapljinske nezavisne stranke (ČNS).

Domaćin sastanka bio je predsjednik HNP-a Ivan Vukadin, a HDZ 1990 predstavljali su predsjednik Ilija Cvitanović i Nediljko Rimac, ministar zdravstva FBiH.

U ime HSS-a BiH sastanku je prisustvovao predsjednik Mario Karamatić, HDS-a Ivo Tadić i Zdravko Marošević, dok je Čapljinsku nezavisnu stranku predstavljao predsjednik Pero Previšić.

Tema sastanka su prvenstveno bili odnosi među strankama i potencijalna suradnja na izborima.

“Zajednička suradnja u predstojećem vremenu u okviru svih političkih događanja koje nas očekuju, od izbora za Sabor Republike Hrvatske do lokalnih izbora u listopadu 2024, bila je tema sastanka. Idući sastanak je dogovoren u Žepču”, stoji u zajedničkom priopćenju stranaka.

Okupljeni se već duže vrijeme definiraju kao oporba aktualnim politikama HDZ-a i njegovog predsjednika Dragana Čovića.

U Hercegbosanskoj županiji vlast su uz partnere formirali upravo HDZ 1990 i HNP, a zanimljivo je da u radu ne sudjeluje HDZ.

Slična situacija je i u Žepču gdje je početkom veljače formiran Hrvatski demokratski savez (HDS), a njegov predsjednik Ivo Tadić istaknuo je kako je osnivanje stranke prije svega rezultat nezadovoljstva politikom HDZ-a.

“Razlozi su u prvom redu sve ono što se događalo zadnjih godina unutar ZDŽ i Žepča. Želimo napraviti demokratsku stranku u kojoj ćemo se uvažavati i gdje ćemo imati mlade ljude s idejama i planovima. Suradnja sa svim oporbenim strankama je naš cilj, jer smo danas dio vlasti u ZDŽ i želimo utjecati na sve procese, posebno unutar županije”, rekao je tada Tadić. (hercegovinainfo)

Izvor: ( relax-portal.info / Hum.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima